Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с двигателя

Здравейте, колеги! Случаят ми е следния: наскоро, минавайки през едни страхотни бабуни и дупки, усетих силен удар отдолу. После се заглеждах в таблото няколко пъти-не ми показва проблем. карах още известно време и стигнах до набелязана цел. Метри преди нея ми светна лампата за маслото и почти веднага изгасна, заради което не й обърнах внимание. След часове се опитах да запаля-не става. По-нататък няма да обяснявам, завлякахме алфата до един сервиз и там ми казват, че маслото ми е изтекло и двигателят е станал на салата. Основен ремонт-1500 лв. и нагоре, може би. Та сега май се ориентирам към двигател на старо, защото ми е пряко силите такава сума. Въпросът: къде е най-удачно да търся и какви са гаранциите, че ако намеря, въпросния двигател ще става за нещо? И въпрос 2: каква цена приблизително мога да очаквам?

Ще бъда благодарен на всеки, който помогне със съвет. Алфата е 145, 1.4, ST.

Мерси предварително!

Първоначално публикувано от indimentions Покажи съобщение
    Здравейте, колеги! Случаят ми е следния: наскоро, минавайки през едни страхотни бабуни и дупки, усетих силен удар отдолу. После се заглеждах в таблото няколко пъти-не ми показва проблем. карах още известно време и стигнах до набелязана цел. Метри преди нея ми светна лампата за маслото и почти веднага изгасна, заради което не й обърнах внимание. След часове се опитах да запаля-не става. По-нататък няма да обяснявам, завлякахме алфата до един сервиз и там ми казват, че маслото ми е изтекло и двигателят е станал на салата. Основен ремонт-1500 лв. и нагоре, може би. Та сега май се ориентирам към двигател на старо, защото ми е пряко силите такава сума. Въпросът: къде е най-удачно да търся и какви са гаранциите, че ако намеря, въпросния двигател ще става за нещо? И въпрос 2: каква цена приблизително мога да очаквам?

Ще бъда благодарен на всеки, който помогне със съвет. Алфата е 145, 1.4, ST.

Мерси предварително!
    Прегледаи обявите в "Продава"... Търси двигател от ударена кола или знам ли и аз ,в смисъл да може да го чуеш работещ!!!
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

по добре си направи твоя за втора употреба гаранция няма.

Comment

Това ми е ясно, но 1500 + наистина са ми в повече за момента. Иначе нямаше да се чудя, щото алфето е чудно. Интересно ми е, няма ли начин да се вземе двигател от някъде и да се плати след като му се направи диагностика?

Comment

Диагностиката няма да покаже дали двигателя е износен и на тоталка... А читав двигател струва поне хилядарка, а пък и ако нямаш условията сам да направиш смяната, тя също струва цифра...

Comment

При всички обстоятелства под 1500лв няма да ти излезе.... Ако твоят не е тотал събери пари и си направи него, поне да ти е мирна главата после, че си сменил всичко, а купеният на старо въобще не го знаеш какъв е...
            Alfa Romeo 147 "Selespeed"
            sigpic

Comment

Взимай цял двигател за 500лв. и да ти го сложат за още 100 и си готов. Гаранция няма, но и той ще мине обслужване това онова ще ти стъпе 700-800лв. Иначе ще ти излезе двойно.
              Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
              146 1.4 - Темпераментната друсалинда
              Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
                Взимай цял двигател за 500лв. и да ти го сложат за още 100 и си готов.
                Имам един свален двигател в нас - ако ми намериш някой да ми го монтира за 100 лева в друго купе, ще ти дам още толкова на теб да се почерпиш
                В тия 100 лева предполагам слагаш антифриза за около 50, щото нали говорим да го запалим да работи... Демек реално работата към 50 кинта излиза..?
                Не, сериозно - цените за някакви ремонти, които се цитират в тоя форум са невероятни...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                  Имам един свален двигател в нас - ако ми намериш някой да ми го монтира за 100 лева в друго купе, ще ти дам още толкова на теб да се почерпиш
                  В тия 100 лева предполагам слагаш антифриза за около 50, щото нали говорим да го запалим да работи... Демек реално работата към 50 кинта излиза..?
                  Не, сериозно - цените за някакви ремонти, които се цитират в тоя форум са невероятни...
                  Няма шега, и на мен ми предложиха да ми го сложат за 100 кинта. Не знам доколко е окончателна тази цена и какво включва, обаче. Иначе, благодаря много за насоките, ще помисля още малко по въпроса.

Comment

Колега от къде си ( град/село ) ?
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Викаш ако там ги сменят двигателите за по 100 лева, всяка седмица да ходим да ни ги връткат, а..?
                      Цена от 100 лева за такава операция, освен ако не е предложена от твой добър приятел, който има необходимите условия за тази трансплантация и иска да ти направи услуга, просто не е реална.

Comment

На мен познат ми взе 250 лева за смяна на двигател,с помощ,масла и антифриз от мен,работата си е доста и хич не е лесна.
                        100 лева си е направо без пари.......
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Да бе ама и 1500 лв за ремонт на мотор и то 1.4 пак си е несериозно. Сега ако сменяш всички ролки, ремъци, филтри, масла и прочее + части за самия мотор + труд сигурно и 2 бона ще подминеш. Струва ли си ?!?! За желязо, което е над 10 години да набуташ примерно 2 или 3 или 6 заплати /зависи къде живееш и какво работиш/. Та не знам ама ако нещата опират до 1500 + .. в моргата и нова .. да не говорим че 145-ци има бол и то на доста прилични пари.
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

"Нова" 145ца си е доста по добър избор от поправка/смяна на мотор, даже ще се вземе и по-голям мотор и градът заспива.
                            sigpic
                            Alfa Romeo GT JTD 16v `04
                            Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
                            Fiat Bravo GT TD100 `97 ex

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                              Не не са невероятни! Невероятни са цените, които имат софийските сервизи - ден, година храни Отиди в провинцията и за доста сносни пари ще ти направят също толкова добре колата. Какво ще кажеш за 80лв за почистване на геометрията на турбо?
                              Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 19:47.
                              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Working...
                              X